28 årig mand dømt for voldtægtsforsøg. Blev afbrudt af kvindens kæreste

Fredag d. 15. maj blev en 28 årig mand idømt 2,5 års fængsel for forsøg på voldtægt ved Rødovre Station. Overgrebet blev stoppet af kvindens kæreste og en taxachauffør. Den 28 årige forklarede i retten, at han ikke havde voldtægt i sinde.

Af Tobias Bruun Rasmussen

En nærtforestående voldtægt blev natten til d. 30. november 2019 forhindret, da en taxachauffør og kvindens kæreste ankom til busstoppestedet foran Rødovre Station. Det er denne episode, som anklageren fredag forsøgte at trække den 28 årige tiltalte mand tilbage til i byretten i Glostrup. En opgave, der grundet den lange coronanedlukning af retssystemet ikke er blevet nemmere.

Den 28 årige mand husker nemlig ikke mange af de detaljer, som anklageren nævner under gennemgangen af episoden. Herunder at han bl.a. har sendt beskeder til 10 forskellige kvinder, hvoraf han spurgte flere af dem, om de skulle mødes samme aften. Bag plexiglasruderne, der mere minder om en ishockeyhal end en retssal, forklarer forsvareren og den 28 årige gang på gang, at han ikke var på jagt efter sex denne aften i november.

Kæresten forhindrede voldtægten

Langt hen ad vejen er alle parter dog enige om sagens forløb. Overvågningsbilleder viser, at den 28 årige mand mødte den 40 årige kvinde inde på Rødovre Station. Kl. var cirka 3 om natten, og begge var på vej hjem fra festlige begivenheder. Da kvinden forlod stationen, gik han få minutter efter ud af stationen i samme retning. Herfra mødtes de igen ved busstoppestedet uden for stationen, hvor kvinden talte i telefon med sin kæreste, der befandt sig få km væk. Ifølge den 28 årige tiltalte forsøgte han at starte en samtale med hende. De efterfølgende minutter vidnes af de to hovedpersoner og en taxachauffør.

Den 40 årige kvinde valgte at afgive sin forklaring for lukkede døre. Der bliver dog fra anklagerens side ikke lagt skjul på, at hun var overbevist om, at hendes kæreste havde forhindret en voldtægt.

Den 28 årige mand forklarer, at han i løbet af aftenen var blevet afvist af mange personer, og derfor søgte han fysisk og social kontakt med den 40 årige. Det resulterede så i, at han med egne ord ”nedlagde” hende og holdte hende fast til jorden med hænderne på hendes bryster. Ifølge politiafhøringen af kvinden fulgte både kys og slik i ansigtet samt gramseri i skridtet med.

Kvindens kæreste var stadig med i telefonen og reagerede straks ved at stoppe en taxa og sætte mod stationen. Da de to mænd i taxaen ankom til situationen, stak den 28 årige af. Han meldte sig dog selv til politiet dagen efter, da politiet efterlyste ham via overvågningsbillederne fra stationen.

Var hensigten voldtægt?

Det store spørgsmål i retten er så, om hensigten for overfaldet kan bevises som voldtægt. Anklageren er ikke i tvivl, og med meget stirrende øjne forklarer han, hvorfor alt peger på, at hvis ikke de to i taxaen var ankommet så hurtigt til stedet, så var den 40 årige kvinde blevet voldtaget. Derfor bør han dømmes for forsøg på voldtægt.

Forsvaren mener dog, at denne teori er alt for teoretisk, og at tvivlen om, hvad der var sket, hvis ikke situationen var blevet afbrudt, skal komme den 28 årige til gode. Han mener, at den tiltalte skal dømmes for en blufærdighedskrænkelse.

En god halv time senere er dommeren med sine to domsmænd blevet enige om en afgørelse. De slår fast, at den 28 årige mand forsøgte at voldtage kvinden. Han bliver derfor dømt for forsøg på overfaldsvoldtægt og idømmes to år og 6 måneders ubetinget fængsel. Derudover skal han betale 50.400 kroner i erstatning til den 40 årige kvinde, samt sagens omkostninger.

Den 28 årige mand mener dog fortsat, at han ikke skal dømmes for voldtægtsforsøg og har anket dommen til landsretten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *